Når man måler sin velstand i LYKKE fremfor guld, så anskues verden lidt anderledes. Målet er at 60% af Bhutan skal være dækket af skov, pt er det 64%. Da kongen indførte demokrati i landet var det ikke et udtalt ønske fra hans undersåtter, de så ikke den store grund til at ændre ved status quo. I dagliglivet er det kvinderne der arver og ejer, og polygami er ofte en måde at holde land og arbejdskraft i familien. Det var først i 1974 at Bhutan åbnede op for turister, og de vil gerne have besøg, men ikke for en hver pris. Derfor er der en klar strategi for deres turisme, og restriktioner på antal af visa de udsteder årligt. Men tager du dig tiden til at besøge Bhutan, bliver du belønnet med oplevelser som ingen andre steder.
THIMPU er Bhutans største by og hjemsted for landet eneste lyskryds. I resten af landet er det nok blot at vige til side for hinanden, på de små veje der snor sig rundt om bjergsiderne. Den første vej blev bygget i 1962, siden er der kommet lidt flere til, men en stor del af dem er ikke asfalterede så ting tager tid i Bhutan. På bjergtoppene ligger dzongerne, som små hvide diamanter, der glimter mod den klare blå himmel. Ad små stier kan du vandre fra dalene op til landsbyer, undervejs snor du dig uden om de græssende yak okser og snurrer en gang på templets BEDEHJUL, inden du bliver budt velkommen af brede smil og smør-te.
Det østlige Bhutan er tyndt befolket og gennemskåret af DYBE DALE og stejle bjergsider. Nomaderne vandrer med deres karavaner ind over grænsen til Indien og Tawang klosteret som de altid har gjort. Fjernt, uberørt og magisk.
Tusindvis af traner på træk, fra det tibetanske plateau, lander i bunden af Phobjikha dalen som vinter gæster, mens en sand forårsbebuder af de når store er, når RHODODENDRON SKOVE blomster i alle nuancer af lyserød, pink og lilla. Sydpå finder du Manas nationalpark, som grænser op til Assam i Indien, hvor næsehorn, elefanter og utallige andre dyr ’jagtes’ på fotosafari i uberørt natur.
I vest ligger, det måske bedst kendte kloster, TIGERS NEST klistret til bjergsiden med lange kæder af bedeflag og vindheste krydsende over kløfterne. Dem der tager vandreturen herop belønnes ikke blot med forandringer i landskab men også med de smukkeste udsigter, som kan tage vejret fra enhver, hvis ikke gåturen allerede har gjort det!
Templer, klostre og DZONGER er en central del af ikke bare af kulturen, men også dagligdagen. Når tiden ifølge månekalenderen er inde, byder klostrene indenfor til fest, hvor maskeklædte MUNKE snurrer og danser rundt om sig selv i mange dramatiske og farverige timer.
Lange begivenhedsrige dage i tordendragens rige slutter ved solnedgang, hvor der bliver budt på mere smør-te, momo’s og historier om liv og død i dette lille, skønne hjørne af HIMALAYA.
Du kan fint kombinere en rejse til tordendragens rige med videre rejse til nabolandene. Se forslag på rejser til Bhutan herunder, eller ring på 33 117 117 og lad os sammen designe din drømmerejse.
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores privatlivspolitik.